De plantsome gift guide

De plantsome gift guide

Of het nou om je partner, die ene leuke buur, favoriete collega, beste (blad)mattie of een ander dierbaar persoon gaat, het wordt elk jaar lastiger om een leuk, origineel kerstcadeau te verzinnen. Laten wij daar nou alvast voor je over nagedacht hebben! We hebben dit jaar een heuse gift guide geschreven. Dus, tromgeroffel.. Speciaal voor jou: 10x de leukste, groenste cadeaus.

 

Boris het DIY-terrarium

Dé cadeautrend van nu? Elkaar een ervaring cadeau geven! Maarreh, wat als je nou een ervaring én een blijvend aandenken kan geven? Lekker met je vingers in de aarde wroeten en daarna nog jaaaaren genieten van een prachtig eco-systeem. Om de woorden van Hannah Montana te lenen, onze Boris is toch echt 'the best of both worlds'. 

Ps. Is Boris een maatje te groot voor jou? Dan hebben we ook Bruno en Zohra nog!

 

Alice en Wonderplant

Jij hoeft dus mooi niet 'down the rabbit hole' te gaan om een leuk cadeautje te fixen dit jaar! Pleun en Alice staan samen voor je klaar om elk interieur op te fleuren met een on-trend kleurenpalet en die wilde haardos van Pleun. Dit plant-pot duo is perfect mensen die nét wat aandacht te besteden hebben aan hun interieur en planten. Pleun (ook wel bekend als Phlebodium of Zinkvaren) is namelijk flink dorstig.

Miguels natte droom

Laten we even voorop stellen.. Élk lichaam mag er zijn. Onze Miguel (de Philodendron Scandens Brasil) heeft alleen dus echt een zwak voor rondingen. We kunnen het 'm bijna niet kwalijk nemen, want wij zijn zelf ook gewoon een beetje verliefd op Chub en zijn matchende plantensteun. Dit trio is perfect om die halfschaduw plekjes in de slaapkamer op te fleuren, maar je kan ze misschien beter niet voor het kerstdiner uitnodigen als je ook kleine kinderen over de vloer hebt. Kijkwijzer 16+ wordt aangeraden.

Eileen (Ficus Lyrata)

Come on, Eileen! Ze stond vroeger misschien bij je grootouders in de woonkamer, maar deze tijdloze klassieker heeft de afgelopen paar jaar een comeback gemaakt. Deze vertakte variant is niet alleen helemaal van nu, maar ook nog eens perfect als plaatsvervangende (of bonus) kerstboom! 

Het sierlijke stel

De naam zegt het al, maar Ed (de Tillandsia) en Pia (de boomschijf) zijn er eigenlijk bijna alleen voor de sier. Makkelijker dan deze twee wordt het bijna niet! Ed is namelijk een luchtplant, wat inhoudt dat hij vrijwel alles wat hij nodig heeft uit de lucht kan halen. Het enige wat hij nodig heeft is af en toe een sproeibeurt, zo vermijd je die droge puntjes. Ideaal voor beginnende plantenliefhebbers dus! 


De pink ladies

Niet alleen Eileen heeft een comeback gemaakt, maar de kleur roze ook! Millennial pink, blush, magenta, peach.. Mooi roze is gewoon niet lelijk, en daar zijn Pip (de Aglaonema Pink Star) en Bekka (de pot) het roerend mee eens. Naast roze zijn deze twee gek op huiskamerconcerten, badkamer ballads en natuurlijk niet te vergeten: keuken karaoke. Een halfschaduw plekje, af en toe wat water en een microfoon is alles wat deze twee nodig hebben!

Alfredo (Monstera Deliciosa)

Onze gift guide zou natuurlijk niet compleet zijn zonder Alfredo. Deze amigo is al bij ons vanaf het begin van Plantsome en niet voor niets; hij is en blijft een van de populairste kamerplanten! We hebben 'm ondertussen in verschillende maten weten te verzamelen, maar met deze perfecte middenmaat zit je altijd goed. Dankzij zijn unieke look zal jij in ieder geval wat minder opvallen met je ripped jeans dit jaar. Já, oma. Je koopt 'm écht met gaten.

Het modieuze duo

Speciaal voor de grote uitpakkers en de fashionista's onder ons! Job (de Ficus Elastica) en Gina (de pot), ons modieuze duo, staan voor je klaar om een onvergetelijke eerste indruk te maken. Job zorgt met zijn 120 cm gegarandeerd voor jaloerse blikken, maar het feit dat Gina een Plantsome exclusive is maakt dit pakket een echte must-have. Let wel op met huisdieren en kleine kinderen, het sap van Ficussen is giftig en zorgt voor een vervelende huidirritatie.

Ben jij nou verliefd op Job, maar voel je Gina niet helemaal? Job is ook als solo kerstknaller voor €44.95 te krijgen!

De malle apen

Jij wilt met je kerstcadeau natuurlijk niet voor aap staan. Snappen we! Bo Kito en zijn matchende plantenhanger, daarentegen, hebben daar geen probleem mee. Onze malle apen zijn perfect voor de grapjas die je wilt verassen, met als bonus dat dit pakket ook nog eens makkelijk te verzorgen is. Om de twee weken vers water, en voila! Je bent weer helemaal back in (monkey) business. 


De giftbox

Heb je al onze cadeautips doorgelezen en ben je nog steeds niet zeker van je zaak? Poe, poe.. Dan blijft er nog maar één ding over. Ga voor de giftbox! Het enige wat jij hoeft te kiezen is de waarde van de giftcard die er in zit, dan kan jouw gelukkige ontvanger samen met onze hulp-elf (lees: luchtplant) Fred lekker zélf een groen cadeau uitkiezen.

Zit je op kerstavond nou nóg zonder cadeau? Dan kan onze digitale giftcard jouw hachje misschien nog wel redden. Die zit namelijk binnen 5 minuten in je mailbox! 

Verder lezen

    ... ...