Party met de zusjes Calathea!

Party met de zusjes Calathea!

Tijd voor een feestje! Sophia is jarig én dat betekent; girls night. Al haar roze en groene zusjes hebben hun leukste pyjama's uit de kast getrokken. Waar leven ze op? Maskertjes, champagne en héél veel chocola natuurlijk. "Girls just wanna have fun" klinkt al door de speakers en de vloer is bezaaid met matrassen.

De Braziliaanse Calathea zusjes weten wel hoe ze een feestje moeten geven! Wat niet kan ontbreken tijdens de girls night is de catwalk, waarop alle roze en groene zusjes zich van hun beste kant laten zien. Zijn jullie er klaar voor? Ja? Daar komen ze!

Sophia - Calathea Medallion

Sophia bijt het spits af; onze jarige jet! Sophia is meer dan trots op haar Medallion, deze showt ze dan ook maar al te graag op de catwalk. Haar prachtige bladerdek met die bijzondere kleuren en vormen zijn een echte eyecatcher. Maaar, haar allermooiste eigenschap is toch wel haar sluitende bladerdek bij zonsondergang en ’s ochtends bij het opgaan van de zon verwelkomt ze al jouw liefde weer met open bladeren!

Verzorging van de Calathea Medallion

Sophia is door haar grote bladeren een kei in het zuiveren van de lucht en ze is niet giftig! Ze vindt de zon wel lekker, maar houdt ook van de schaduw. Met een beetje van beide voelt ze zich het meest op haar gemak. Af en toe een beetje eten en drinken en Sophia is meer dan tevreden.

Calathea party

Laura - Calathea Whitestar

Sophia had een goede catwalk kick-off, maar Laura kan er ook wat van! Laura wordt ook wel 'whitestar' genoemd. De naam zegt het al; Laura is gemaakt voor de catwalk. Haar schoonheid spat ervan af! De naam whitestar heeft ze te danken aan haar bijzondere witte bladeren. Een unieke look, waar Laura ontzettend trots op is! 

Verzorging van de Calathea Whitestar

Ook Laura is een ster in het zuiveren van de lucht. Dat doet ze het beste als je haar in de halfschaduw zet. Regelmatig een scheutje water, wat plantenvoeding en een knipoog en je hebt haar hart voor altijd! 

Calatheaparty_laura

Donna - Calathea Triostar

Donna is de hippie van de zusjes. Haar prachtige groen met roomwit roze bladeren passen perfect bij haar persoonlijkheid, ze is namelijk heel kleurrijk en een beetje alternatief. Donna heeft naast haar kleurrijke bladeren ook de bijzondere eigenschap om ‘s nachts haar bladeren te sluiten. Hoe gaaf! 

Verzorging van de Calathea Triostar 

Als je Donna net in huis haalt zul je dus misschien een beetje moeten wennen aan het nachtelijke geritsel. Donna staat het liefst niet in de zon, maar wel op een lichte plek. Af en toe houdt ze wel van een slokje water en een beetje plantenvoeding. Meer heeft ze niet nodig, Donna is niet zo moeilijk. 

Calathea_Donna

Isabella - Calathea Orbifolia

Last but not least; Isabella! Isabella valt op door haar prachtige, grote bladeren. Ze is opgegroeid in de bossen van Brazilië en Colombia, waar ze haar tropische looks vandaan heeft. Haar bladeren zijn ontzettend stevig. Een leuk feitje; doordat haar bladeren zo stevig zijn worden ze door de lokale bevolking in Zuid-Amerika gebruikt als verpakkingsmateriaal voor verse vis. Hoe duurzaam wil je het hebben?

Verzorging van de Calathea Orbifolia

Isabella heeft de bijnaam ‘de schaduwplant’ gekregen. Overdag laat ze haar schoonheid zien, maar als de zon ondergaat sluit ze haar bladeren en wordt ze een echte schone slaapster. Naast dat ze een prachtige plant is, heeft ze nog een sterk luchtzuiverende eigenschap ook. Haar grote bladeren zetten met gemak CO2 om in zuurstof. En dan is ze ook nog eens niet giftig. Jouw ideale plantenvriendin als je huisdieren of kindjes hebt. Regelmatig een scheutje water en wat plantenvoeding dan is Isabella meer dan tevreden!

Calathea_social

Wát een mooie meiden hé? Kan jij nou niet genoeg krijgen van deze plantenzusjes en ben je benieuwd naar de rest van de Calathea familie? Maak kennis met Julia, Joshua, Luca en Chuck Jr. 

Ben je op zoek naar een andere amigo? Zoek via de Plantzoeker of de Kamerplanten pagina naar de ideale match. Zoek je meer inspiratie voor de perfecte Urban Jungle? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Verder lezen

    ... ...