Plantjes in huisjes.

Plantjes in huisjes.

Een klein appartement in de stad is in veel opzichten een stuk lastiger in te delen dan een groot landhuis. Er past uiteindelijk maar een beperkte hoeveelheid spullen in een ruimte, en helaas zijn planten hier vaak de dupe van. En dat terwijl het juist in kleine ruimtes veel voordelen heeft om een plantje te hebben staan. De luchtzuivering van de plant heeft meer effect in kleinere ruimtes, je kunt vaak beter het licht controleren en planten worden minder vaak vergeten water te geven omdat ze altijd in het zicht staan. Gelukkig zijn er ook genoeg slimme oplossingen om planten zo min mogelijk ruimte in te laten nemen in je huis. Planten op de muur

Credit: Woolypocket

1. Gebruik je muren.

Mensen zien vaak over het hoofd hoeveel ruimt er eigenlijk nog beschikbaar is aan de muren. Er zijn vaak nog wel een aantal lege plekken op de muur, misschien zelfs wat aan de bovenkant, waar nog makkelijk iets zou kunnen hangen. Hiervoor zijn de laatste jaren veel innovatieve ideeën naar buiten gekomen, en één daarvan is om planten aan de muren te hangen. Best tof moet ik zeggen!

Kleine planten

 

2. Neem meerdere kleine plantjes.

Probeer niet koste wat het kost die grote palm ergens een plekje te geven, maar gebruik een aantal verschillende kleine planten. Zet deze op een paar plekken waar je anders toch niets mee doet, zoals bovenop een kast, einde van de boekenplank, naast je kruidenpotjes, etc. Komt nog als voordeel bij dat de luchtzuivering meer verspreidt is door de kamer heen dan bij één grote plant.

Planten voor het raam

Credit: Gardenista

3. Benut de ramen.

Wat hebben planten nodig? Juist, zonlicht. Niet gek dat planten dan ook vaak in de buurt van een raam worden gezet. Maar wat nou als je geen raamkozijn hebt om de plant neer te zetten? Heel simpel, je hangt ze op. Er zijn verschillende ontwerpen te bedenken waarbij je een aantal planten in een rijtje onder elkaar hangt en voor het raam plaatst. Over een eyecatcher gesproken!

Hangplanten

Credit: Boskke

4. Draai het om.

We hebben het al gehad over de ongebruikte ruimte bij ramen en muren, maar als je echt gek wilt doen richt je blik dan eens omhoog. Het plafond is niet langer alleen geschikt om lampen aan op te hangen. Er zijn nu ook speciale hangpotten waarmee je een plant ondersteboven kunt hangen. Leuk bij-effect is de eigenschap van planten om omhoog te groeien, waardoor ze een unieke vorm krijgen. Aanradertje! 

Verder lezen

    ... ...