Kamerplanten voor in de zon

Niet elke plant houdt van direct zonlicht. Deze kanjers komen uit de woestijn en houden wel van een beetje tannen.

Zonnige kamerplanten

Is het slim om een plant in de volle zon te zetten?

Nou, meestal niet. Veel kamerplanten kunnen niet tegen direct zonlicht. Kamerplanten die niet goed tegen de zon kunnen krijgen vaak gaatjes in de bladeren of een geel blad. Heel vaak kun je ook voelen dat het blad wat verdroogd aanvoelt. Maar niet getreurd, sommige planten kunnen gelukkig wel goed tegen zonlicht! Neem bijvoorbeeld Sunny (jaja, toepasselijk he?). Deze Crassula Sunset zie je hier rechts op de foto en kan gewoon heerlijk in de vensterbank met de volle zon in z'n bakkes. Een tip van ons; zet hem niet gelijk na je aankoop voor het raam. Tegenwoordig wordt er namelijk met gematigd licht geteeld, waardoor zelfs Sunny even moet wennen aan de zon.

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Lees meer over zon, licht en planten

Hey zonnestraal, let je wel even op?!

Er zit natuurlijk wel een verschil tussen zon en zon. We lieten het eerder al even doorschemeren, maar de ene kamerplant gaat lekker op een klein beetje zon en de ander op heel veel. Staat een plant pal voor een raam op het zuiden? Dan krijg hij dus veel direct zonlicht. Woestijnplanten zijn hier voornamelijk geschikt voor. Wil je je nieuwe maatje naast het raam hebben of komt hij wat verder van het raam te staan (3-5 meter)? Dan kun je kiezen uit het overgrote deel van de groene toppers. Ben je er nog niet helemaal uit?

LAAT ONZE KLANTENSERVICE JOU HELPEN
shopify-image