Alocasia (Olifantsoor) kopen? Hell yeah!

De Alocasia: een fijne plantengast met een grote mond, maar een klein hartje. Hij heeft niet voor niks de bijnaam Olifantsoor: zijn bigass bladeren kunnen wel een meter groot worden!

Alocasia (Olifantsoor) kopen? Hell yeah!

Onze planten

Waarom zou je een Alocasia (Olifantsoor) kopen?

De Alocasia is er in veel verschillende soorten en maten, maar onze Ollie, de Alocasia Zebrina, is stiekem wel een beetje onze favoriet. Dat mag je niet verder vertellen hoor, met dit soort uitspraken kunnen we echt in de problemen komen bij onze andere groene amigo’s. Maar weet je wat het is met Ollie? Hij is gewoon echt een baas. Ollie komt uit Zuid-Oost Azië en is naar Nederland gevlucht. Gevlucht? Ja, echt. Op Borneo worden de Alocasia Zebrina plantjes namelijk gekookt en opgegeten. Nou, not on Ollie’s watch! Hell no! Ollie heeft het in Nederland prima naar zijn zin, zolang hij maar regelmatig water krijgt en niet direct in het zonlicht staat.

shopify-image
shopify-image

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

Gebruik de plantzoeker

Wat zijn de voordelen van een Alocasia?

Je zou bijna denken dat Ollie een kruising is tussen een zebra en een olifant. Het is echt een uniek ventje, dat de aandacht eigenlijk altijd op zich gericht krijgt. Maar laten we de andere Alocasia’s zeker niet onderschatten! Jeroen (Alocasia Portadora) en Timber (Alocasia Cucullata) bijvoorbeeld mogen er ook zeker zijn. Wat ze met elkaar gemeen hebben? Hun bigass bladeren natuurlijk! Ze staan dan wel niet in de top 10 meest luchtzuiverende kamerplanten, maar door hun enorme bladeren zullen ze altijd een voordeel hebben op hun collega-kamerplanten. Hoe meer bladoppervlak een plant heeft, hoe meer zuurstof hij kan produceren namelijk.

Shop kamerplanten
shopify-image