Asplenium Crispy Wave

Er zijn wel 700 verschillende soorten Asplenium, maar deze is toch by far een van onze favo's. Hij is sterk, hij is super simpel te verzorgen, hij zuivert de lucht als een baas én hij doet je denken aan Engels ontbijt met bacon. Do we need to say more? Mowgli, een echte natuurvriend! Hij heeft namelijk nog wel eens de neiging om plotseling een aantal dagen de natuur in te vluchten. Niemand weet precies waarom, maar hij lijkt zich er prettig bij te voelen. Verder is hij super lief voor baby's en dieren. Ze noemen hem ook wel eens de knuffel plant. Hij doet geen vlieg kwaad, zonder dat je het doorhebt is hij constant bezig met het zuiveren van de lucht om ons heen zodat de rest van ons gezond en wel door het leven kunnen. Thanks Mowgli!

Haal er zelf eentje in huis!

 • Vrij veel water nodig
 • Om de 2 jaar
 • Licht, geen direct zonlicht
 • Niet giftig
 • Voeding niet nodig

Op zoek naar een extra vriend voor bij jou thuis?
Gebruik de Plantzoeker

 • De Asplenium komt uit de Streepvarenfamilie, die vooral te vinden is in Afrika, Australie, Azië en Europa. Maar, oorspronkelijk komt deze specifieke soort uit Japen en Taiwan, waar hij zich op boomtakken en rotsen vermaakt, in de vochtige lucht. Z'n naam spreekt op zich voor zich, want zeg nou zelf; die blaadjes zijn toch net stripjes crispy bacon?!
 • Deze plant heeft extra luchtzuiverende eigenschappen. Schadelijke stoffen zoals benzeen en formaldehyde en andere fijnstoffen die bijvoorbeeld uit je bank of tapijt komen zetten, worden door de wortels van deze plant omgezet in schone zuurstof. Je hebt alleen wel heel veel luchtzuiverende planten nodig om dit effect te bereiken. Meer weten? Lees het hier!

 • De Asplenium Crispy Wave is niet giftig voor mensen of dieren.
 • De Asplenium Crispy Wave is een dorstige jongen, dus zorg ervoor dat zijn potgrond lichtvochtig blijft. Het liefst wil hij regenwater op kamertemperatuur, maar lauw kraanwater vindt 'ie ook prima. Koud water kan hij niet zo waarderen. Probeer wat vaker kleine beetjes water te geven, in plaats van in één keer een grote plens en let er zoals altijd wel op dat je geen laagje water onderin de pot laat staan, hier kunnen de wortels erg slecht tegen. Omdat hij in het wild alleen op plaatsen groeit waar de luchtvochtigheid erg hoog ligt, is het belangrijk hem lekker vaak te besproeien. Leuke bijkomstigheid is, dat dit ook nog eens ongewenste gasten van je plantje af houdt!
 • De Asplenium Crispy Wave houdt van een lichte standplaats, maar zet hem niet in de volle zon. Als hij in direct zonlicht staat, verbranden zijn blaadjes. Zélfs nadat hij is ingesmeerd met factor 50. Een plaatsje met alleen maar schaduw vindt hij ook niet alles, dus ergens in het midden, is top!
 • Eén keer in de maand wat extra plantenvoeding in de zomermaanden zorgt voor een zeer tevreden Varen in huis, maar het is niet noodzakelijk om de Aspelium Chrispy Wave bij te voeden.
 • Aangezien de Asplenium best wel langzaam groeit hoef je 'm niet meteen te verpotten, eens in de twee jaar is genoeg. Probeer dit wel in de lente of zomer te plannen zodat hij genoeg licht heeft, waar hij energie vandaan kan halen om bij te trekken van zijn verhuizing.
 • Zelfs na jarenlang groeien, blijft deze plant van een best compact (hij houdt er niet van als we 'klein' zeggen) formaatje. Je hoeft dus niet met de snoeischaar in de weer. Merk je nou dat er bruine blaadjes tussen zitten, kan je deze natuurlijk wel wegknippen. Als je dit doet, doe het dan zo dicht mogelijk bij de potgrond.
 • De Asplenium is niet erg vatbaar voor ziektes en zal hier dus niet snel last van hebben. Merk je toch dat er insecten of andere plagen in jouw varen zitten, probeer ze dan wel zo snel mogelijk te overmeesteren.

Wil je al deze informatie altijd bij-de-plant hebben?
Download de verzorgings-app

... ...