Top 5 kamerplanten voor in de schaduw

Top 5 kamerplanten voor in de schaduw

Net als sommige mensen, houden sommige kamerplanten er niet van om in de schijnwerpers te staan. Deze schaduwplanten beginnen pas echt met shinen wanneer zij hun plekje hebben gevonden in de schaduw. Smijt nou niet gelijk je hele kelder vol met deze groene gabbers, ze hebben af en toe wel echt een shotje (indirect) zonlicht nodig om te overleven! Om je een handje te helpen laten wij je zien welke 5 kamerplanten het lekkerste gaan in de schaduw. 

1. Dracaena Marginata - Noah 

De officiële naam van deze groene vriend is de Dracaena Marginata, maar jij mag hem gewoon Noah noemen hoor. Deze toffe kamerplant is belachelijk makkelijk, hij drinkt vrij weinig water en is heel chill in de omgang #idealepartner. Waarom 'ie in deze lijst staat? Deze schaduwplant vermaakt zich prima op een wat donkerder plekje en hij hoeft niet veel in de zon te staan. Komt dat even goed uit met dat klimaat van ons.

Bekijk hier de Dracaena Marginata 

2. Calathea Orbifolia - Isabella 

Isabella haar officiële naam is Calathea Orbifolia en in Brazilië hield deze kamerplant ervan om zich terug te trekken in de tropen, lekker veilig tussen al haar grote bladmatties. Nog steeds is Isabella geen fan van de spotlights, maar hier kruipt ze steeds meer uit haar schulp. Overdag stelt ze zich (en haar bladeren) steeds meer open, maar als de zon ondergaat is het tijd om zich terug te trekken en haar bladeren te sluiten. Wij denken dat deze Calathea op een plekje in de schaduw/half schaduw het beste tot haar recht komt. 

Bekijk hier de Calathea Orbifolia

3. Polyscias Fabian - Fabian 

Als je naam alleen al het woord schaduw betekent, kan je niet ontbreken in deze lijst. Fabian is een Polyscias wat in het Grieks 'veel schaduw' betekent. Als jij op zoek bent naar een stoere kamerplant voor in de schaduw; Fabian is your guy! Naast dat hij een plekje in de schaduw fijn vindt, zet Fabian koolstofdioxide om in zuurstof, wat ervoor zorgt dat de lucht in je kamer gezuiverd wordt. Nog een fun fact: in de jungles van Afrika, Azië en Midden-Amerika kan de Polyscias uitgroeien tot een flinke joekel van een boom. Succes daarmee!

Bekijk hier de Polyscias Fabian

4. Zamioculcas - Lucas 

'''Doe maar makkelijk, dan doe je al moeilijk genoeg'', hebben wij de Zamioculcas, ook wel Lucas, wel eens horen zeggen. Het is zijn lijfspreuk en die past ook helemaal bij hem. Deze kamerplant is de ideale kamervriend waar je zo goed als geen omkijken naar hebt. Qua zonlicht heeft hij weinig licht nodig en ook heeft 'ie zeer weinig water nodig. Deze Zamioculcas kan je dan ook prima een plek in de schaduw geven. 

Bekijk hier de Zamioculcas

5. Cactus Euphorbia - Bob 

Zoek je een grote kamerplant voor in de schaduw? Wij hebben 'm voor je! Onze Cactus Euphorbia, of Bob, zoals wij hem mogen noemen, is ontzettend makkelijk. Bob maakt het namelijk allemaal niet zo uit. Plekkie in de zon, plekkie in de schaduw, 't kan hem weinig schelen. Zolang hij af en toe een goed gesprek kan hebben met zijn mede plantgenoten, is deze groene gabber tevreden (liefst zonder borreltje, Bob drinkt bijna niks!).

Bekijk hier de Cactus Euphorbia

 

De juiste match nog niet gevonden? Stap uit je schaduw, loop in de zon en zoek via de Plantenzoeker naar jouw nieuwe, groene huisgenoot. Zoek je meer inspiratie voor de perfecte Urban Jungle? Volg ons dan op Facebook en Instagram!

Verder lezen

    ... ...