5x DIY roomdividers

5x DIY roomdividers

Als je een wat grotere ruimte hebt, kan je deze in tweeën delen om zo wat meer sfeer te creëren. Aangezien wij a-tijd voor groen gaan, zijn wij fan van roomdividers in de vorm van.. je raadt het al, onze favo-amigo’s! Daarom hebben we speciaal voor 5 vijf kamerafscheiding DIY projectjes op een rij gezet. Schrijven we mee?
 

1. Lekker hangen

Hangplanten zijn ideaal bij het creëren van een dubbele ruimte. Je kan bijvoorbeeld een gordijnrail, een kledingrek of een ander geraamte in de kamer plaatsen en daar hangpotten met een hangplant aan laten bungelen.

   
 
Meer hangplanteninspo? Bekijk ze hier allemaal!
 
 


2. Klimmen maar!

Zie je jouw planten liever in een stijgende lijn groeien? Dan kan je voor je groene amigo’s een klimrek neerzetten. Dit kan je doen door een plantenbak neer te zetten en een rooster erin te plaatsen. Stiekem zijn een hele hoop hangplanten ook perfecte klimmers. Zoals de Epipremnum en de Monstera. Soms moet je ze wel even een handje helpen door ze met een touwtje aan de klimwand te bevestigen. "It's the cliiiiiiiiimb" - Miley de Scindapsus pictus

   


 
 
3. Kratten stapenen

Dit is misschien wel de makkelijkste roomdivider methode. Fix een aantal fruitkratjes of van die gezellige gekleurde en stapel deze op elkaar. Om ze extra te verstevigen kan je ze het beste aan elkaar vast schroeven. Vul deze met je favoriete planten, een paar kekke koffietafelboeken en andere mooie accessoires en jouw room divider staat. Wil je aan allebei de kanten er wat in kunnen zetten? Plaats ze dan om en om, met de open zijde, naar de voorkant. Zo simpel kan het zijn!

   


 

4. Vakkenvullen

Misschien dat het je even terughaalt naar het spiegelen in de supermarkt, maar deze methode is ook errug geschikt om je kamer in tweeën op te delen. Je kent vast wel die vakkenkasten van bijvoorbeeld de geelblauwe woonwinkel. Deze kasten schreeuwen er bijna om, om gevuld te worden met een zooitje kleine planten. Vaak zijn deze kasten ook reuze makkelijk om in elkaar te zetten, dus deze room divider is vrij hufter-proof.

  
 


 
5. Size does matter..

..maar het ligt er ook een beetje aan wat je ermee doet. Gelukkig zijn onze XL planten de perfecte bladpartners in crime voor wanneer je een ruimte eens even lekker in tweeën wil delen. En makkelijker dan dit gaat het echt niet worden. Zet een stuk of 4 grote kamerplanten op een rij, en je waant je in een heuze urban jungle. Deze grote amigo's helpen je maar al te graag op weg!

   

 


Wij zijn natuurlijk rete-nieuwsgierig naar hoe onze groene amigo's in jouw DIY roomdivider staan te pronken. Maak een leuk kiekje en knal deze op Instagram of Facebook met ons in de tag! Dan kunnen we nog even trots terugkijken naar onze knappe planten. 

Verder lezen

    ... ...