Kamerplanten voor in de volle zon

Want niet alleen mensen houden van een lekker kleurte!

Hero Picture

zonnige toppers

Kamerplanten die van zon, én water houden!

Of planten van direct zonlicht houden is vaak af te leiden aan waar ze vandaan komen. Neem onze groene amigo Johnny de Yucca. Deze zonnige topper is opgegroeid in de droge gebieden van Midden- en Noord-Amerika. Zoals je je dus kunt indenken is daar veel zon en weinig vocht. Johnny zal je dan ook niet vaak vragen om zijn potje water bij te vullen! Aan de andere kant, niet alle zonliefhebbers zijn vies van een beetje water. Baloe de bananenplant drinkt namelijk veel water tijdens het zonnen. "Stay hydrated" is zijn motto.

Gebruik de plantenzoeker en vind je ideale plant!

Op zoek naar de perfecte kamerplant? Onze plantzoeker stelt je de juiste vragen om een op maat gemaakte selectie kamerplanten te laten zien!

gebruik de plantzoeker

Lees meer over zontoppers

Guus staat het liefst in het volle zonlicht!

Waar onze zonaanbidders dan het beste tot hun recht komen? Sommige groene amigo’s staan graag in het directe zonlicht, andere in de halfschaduw en er zijn er ook die het liefst in de schaduw willen staan. Bij elke kamerplant vind je op de productpagina informatie over zijn of haar voorkeuren! Onze zonnegod Guus (de Sansevieria) heeft ons uitgelegd dat hij het liefst in direct zonlicht staat! Dat betekent dat hij niet naast het raam wilt staan (halfschaduw) of tegen een wand zonder ramen (schaduw). Wij hebben Guus beloofd dat wij deze informatie zouden doorgeven aan jou. Dus bij deze!