De Groene Missie van Plantsome

Plantsome is ontstaan uit de wil om huizen letterlijk te vergroenen met de mooiste kamerplanten. Het kopen van verse kamerplanten kon simpeler en in plaats van je een breuk te tillen in het tuincentrum moest je ze online kunnen bestellen. Maar, niet alleen onze planten moeten de mooiste kleur groen hebben, ook in onze bedrijfsprocessen gaan we voor groen. Dat wil zeggen; minder gebruik van plastic en meer focus op recycling, CO2 uitstoot compensatie, een langere levensduur van je kamerplant, een transparant productieproces en samenwerken met ‘groene’ initiatieven.

Dit bereiken we

Een lang en groen plantenleven.

Bij Plantsome vinden we het belangrijk dat de kamerplant die jij aankoopt een lange levensduur heeft. Dat is namelijk niet alleen goed voor je portemonnee, want je hoeft minder vaak een nieuwe kamerplant te kopen, maar het is ook minder belastend voor het milieu! Als we met z’n allen onze kamerplanten langer in leven houden, kunnen we de impact van vervuilende productieprocessen verminderen!

Potplant

Dit bereiken we

Maar hoe hou je jouw kamerplant langer in leven?

Daar hebben we dus een app voor ontwikkeld. Onze app helpt je bij de juiste verzorging van je kamerplant en is speciaal gemaakt om jouw groene vriend een lang en groen leven te geven. Inmiddels bezorgt onze app meer dan 40.000 meldingen per dag, waarmee gebruikers hun planten in leven weten te houden. Veel van de gebruikers geven aan dat hun planten nu ook echt langer meegaan! Download onze app en zorg voor een lang en groen plantenleven!

Plantsome app

Dit willen we

Bezorgen zonder zorgen!

Helaas brengt het bezorgen van pakketjes, net als naar het tuincentrum rijden, CO2-uitstoot met zich mee. Maar, omdat wij onze impact op de planeet zo klein mogelijk willen maken, werken we samen met PostNL. Zij werken hard om vanaf 2025 volledig uitstootvrij te bezorgen in 25 binnensteden, met fietsen en elektrische voertuigen. Daarnaast zijn we de mogelijkheden aan het bekijken om een tool te gebruiken die de CO2-uitstoot per pakketje uitrekent. Met die inzichten kunnen we dan niet alleen onze bezorgmethode optimaliseren, maar ook gaan onderzoeken hoe we die uitstoot het beste kunnen gaan compenseren.

orange-leaf

Dit willen we

Minder plastic en meer efficiëntie

Onze verpakkingen worden gemaakt van FSC-karton en worden dus zo duurzaam mogelijk geproduceerd. We versturen kamerplanten in allerlei verschillende vormen en maten en daardoor zit er soms nog lege ruimte in de doos. Momenteel gebruiken we 4 maten dozen, maar als we voor alle planten een doos willen gebruiken waar de plant perfect in past, hebben we 10 tot 15 verschillende maten dozen nodig. Die uitdaging is nu nog te groot. Wel zijn we bezig met het ontwikklen van een doos waar meerdere planten tegelijkertijd in kunnen! Ook zijn we aan het proberen een aanpasbare doos te onwikkelen.

Daarnaast hebben we onszelf het doel gesteld om aan het eind van 2022 geen plastic meer te gebruiken voor de bescherming van de plant in de doos. Het beschermende plastic voor de keramieken potten zouden we ook graag vervangen door een duurzaame methode! We kunnen jouw hulp goed gebruiken. Heb jij recyling-tips of heb je een suggestie voor het verminderen van ons plastic gebruik? Laat het ons dat weten. Daar worden we blij van!

Contact opnemen

Dit bereiken we

Onze kwekers are better than yours

Al onze kwekers hebben namelijk een MPS-GAP certificering, wat inhoudt dat ze biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zich inzetten om geen schadelijke stoffen voor insecten te verspreiden en verantwoord met het productieproces om gaan. Hier worden onze groene amigo’s blij van!

kweker-thom

Dit willen we

Toekomstige plannen voor een nog groener Plantsome!

Onze grootste uitdaging is het verduurzamen van onze verpakkingsmaterialen. Stap voor stap proberen we hier betere keuzes in te maken en het gebruik van plastic zo veel mogelijk uit te bannen. Daarnaast zijn we momenteel hard bezig met het verbeteren van onze app, zodat planten nog langer mee kunnen gaan. Onze doelstelling is dat, met onze app, iedereen zijn of haar planten minstens 6 maanden in leven moet kunnen houden. In het aankomende jaar verwachten we ook stappen te kunnen maken in het ontwikkelen van efficiëntere verpakkingen en een duurzamere verzending van onze planten.