'Wij houden stemrondes om te kiezen welke nieuwe planten er bij komen, ja écht'

Planten zijn populairder dan ooit te voren en de ‘Urban Jungle’ trend is er een waar wij ons ontzettend in kunnen vinden! Daarom laten we jou graag kennis maken met inspirerende interieurs van plantastische personen! In deze editie: Tessa en haar collega's van Wirelab!

Waarom moeten meer mensen een Urban Jungle gaan houden?

Uiteraard omdat een urban jungle een hele toffe, tropische, sfeer creëert. Daarnaast heb ik eens gelezen dat een plant zichzelf kan onderhouden en zuurstof creëert vanuit CO2 en zonlicht. Goed voor de gezondheid én planten zijn dus ook nog eens makkelijk te verzorgen voor mensen met niet al te groene vingers! 

Hoeveel planten behoren er nu tot jullie Urban Jungle?

Wat begon met een leuke ‘Areca Dypsis Lutescens’ (in eenvoudigere plantsome termen beter bekend als: Marty), is onze urban jungle nu uitgegroeid tot zo’n 15 planten.  

Hoe bepalen jullie welke nieuwe plant er wordt toevoegt?

We hebben hier nogal wat liefhebbers. Een keer in de zoveel tijd begint het weer te kriebelen en willen we onze planten familie graag uitbreiden. We stellen dan onderling een top 3 met favorieten op. Bij een stemronde komt er een winnende plant (of soms stiekem twee) naar voren die dan besteld wordt.

Wat is nu jullie favoriete plant?  

Onze favoriet is toch wel Anny, de ananasplant. Een plant die zelfs een echte ananas draagt! Onze eerste Anny had een wat moeizaam begin op kantoor en verloor na een week al de kop van haar ananas, maar gelukkig hebben we een plaatsvervanger die weer staat te stralen!

Wat is voor jullie de belangrijkste eigenschap in een plant?

De lengte van de plant is voor ons belangrijk. Hoe groter, hoe beter vinden wij. Dat versterkt namelijk de beleving van onze urban jungle! Een mooie bladvorm is natuurlijk wel een pré. Daarbij is het eigenlijk ook wel fijn wanneer een plant diervriendelijk is. Duvel, onze dappere kantoorhond, is namelijk vrijwel altijd aanwezig en mag niet bezwijken in onze urban jungle.

Is het bijhouden van een Urban Jungle moeilijk? Hoeveel tijd kost het jullie?

Twee keer per week gaan wij met z’n allen naar Crossfit om een fit team te blijven. We gebruiken deze krachten ook bij het onderhouden van onze urban jungle, namelijk in een dagelijkse half uurtje; tuinieren met spieren. Met de plantensproeier geven we onze planten dan de benodigde Pokon, gieten water bij de jongens die daar om vragen en hebben laatst ook onze eerste bananenplant verpot!

Volg @plantsome op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl!

Verder lezen?

... ...