facebook-script Vlammen met Diana – Plantsome

Vlammen met Diana

Misschien ken je haar beter als je Calathea Crocata, of de ‘Candela’... Maar is het niet veel leuker als je haar gewoon Diana mag noemen? Nou, dat mag dus gewoon. Diana, je ziet er prachtig uit meid. Het is vast niet de eerste keer dat iemand dat tegen haar zegt. Heb je die prachtige knal oranje aren gezien? Het verhaal gaat de ronde dat de Griekse god Promentheus het vuur uit de hemel naar de aarde bracht, en met behulp van ‘de goddelijke Candela’ ontwikkelde hij bij de mens een gevoel voor de schoonheid van de natuur. Nou, bedankt Promentheus! 


Anders dan anders..

Anders dan andere populaire Calathea’s heeft de Crocata (Diana dus) opvallende bloemen en bladeren die een stuk forser zijn dan de ‘gewone’ Crocata en andere Calathea’s. Deze plant oogt ook een stuk groter, omdat zij meer bladeren afsplitst. De onderkant van de donkergroene en glanzende bladeren kenmerken zich door een diep paarse kleur. Mooi toch? 


Verzorging Diana 

Diana staat niet graag in de volle zon, maar moet wel op een lichte en warme plek staan. Ze vindt het ook lekker als ze af en toe wordt besproeit... Nou, nou... Dirty Diana! Verder heeft Diana ook nog eens een luchtzuiverende werking; deze meid heeft ook écht alles hé? 


Sloeg tijdens deze speeddate bij jou meteen de vlam in de pan en zou je niets liever willen dan Diana bij jou thuis te hebben staan? Dan hebben wij leuk nieuws voor je. Dat kan! Alles wat je over haar moét weten vindt je hier en in onze Plantsome App

Verder lezen

... ...