Recept: Zuid-Afrikaanse bobotie

Recept: Zuid-Afrikaanse bobotie

Berndt je nou helemaal gek? Zo maak je bobotie!

Ben je eigenlijk wel in Zuid-Afrika geweest als je geen bobotie hebt gegeten? Uh nee! Daarom speciaal voor jou dit toppertje van een recept. En je weet het: Wie nie pas op sy tyd is sy maaltyd kwyt!

Dit heb je nodig

 

350 ml volle melk

700 g gehakt

150 g mango chutney

30 g rozijnen

4 laurierblaadjes

3 eieren

3 witte boterhammen

2 uien

2 tenen knoflook

1/2 citroen (sap)

1 el abrikozenjam

4 tl kerriepoeder

3 tl tomatenpuree (35 g)

1 tl gedroogde oregano 

1 tl komijn

1 tl kurkuma

 

Zo ga je te werk

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Snij de korsten van de boterhammen en snijd ze vervolgens in blokjes. Schenk circa 100 ml volle melk over het brood en laat de melk even intrekken.

Snipper 2 á 3 uien en pers 2 tenen knoflook fijn. Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui 3 minuten. Voeg de knoflook toe en fruit nog een minuutje mee.

Zet het vuur laag en voeg vervolgens de kerrie, komijn, gedroogde oregano en kurkuma toe. Roer alles even goed door elkaar. Voeg eventueel een scheutje extra olie toe en bak een minuutje mee. Voeg vervolgens het gehakt toe en rul tot het gehakt bruin is. Voeg ook een snuf zout en peper toe. Het begint al lekker te ruiken, vind je niet?

Zet het vuur uit en voeg de mango chutney, abrikozenjam, het sap van een halve citroen, de tomatenpuree en rozijnen toe.

Knijp de overtollige melk voorzichtig uit het brood en voeg het brood toe aan het gehaktmengsel. Meng goed door tot het brood is opgenomen.

Doe het gehaktmengsel in een ovenschaal (of houd het in de pan als deze ovenbestendig is). Druk het mengsel met de bolle kant van een lepel goed aan.

Klop in een kom 3 eieren los. Schenk hier 250 ml volle melk bij en roer goed door elkaar samen met een snuf peper en zout.

Schenk het ei-mengsel over het gehakt en verdeel de laurierblaadjes over het mengsel. Plaats de schaal voor 40 tot 45 minuten in de oven.

Serveer de boboti met rijst en eventueel een frisse salade.

Buon Appetito!

Dit recept is onderdeel van de Plantsome Staycation, onze fabeltastische wereldreis die jij vanuit je huiskamer kan ondernemen. Meer weten? Lees onze reisgids!

Verder lezen

    ... ...