facebook-script Recept: Mediteranne mosselen – Plantsome

Recept: Mediteranne mosselen

La vida es bella; het leven is pas mooi als je iedere dag mosselen mag eten. Of nou ja, eigenlijk betekent het gewoon ‘het leven is mooi’. Maar de mosselen mogen niet ontbreken. Zeker niet als je een tripje boekt naar het zonnige zuiden.

Het boodschappenlijstje

2 el olijfolie

1 ui, gesnipperd

1 rode peper, zaadlijsten verwijderd, fijngesneden

1 teen knoflook, gesnipperd

1 takje tijm

1 takje oregano, fijngesneden

1 laurierblad

1 tl cayennepeper

200g gepelde tomaten uit blik

2dl droge witte wijn

2kg verse mosselen in de schelp, schoongemaakt

1 el peterselie, fijngehakt

Zo maak je 't

Doe de olijfolie in een hapjespan en voeg de ui, rode peper en knoflook toe. Laat alles goed warm worden, maar zorg ervoor dat de ingrediënten niet bruin worden. Roer ongeveer 3 minuten door met een pollepel.

Voeg vervolgens de tijm, oregano, laurier, cayennepeper en gepelde tomaten toe en laat alles op laag vuur zo’n 4 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met een snufje zout.

Blus het geheel af met de witte wijn. Breng de saus opnieuw aan de kook en voeg dan de mosselen toe.

Als de saus iets te dik is kan je wat water toevoegen. Doe het deksel op de pan en schep de mosselen een aantal keer goed om.

Voeg na ongeveer 3 minuten de peterselie toe aan de mosselen en schud deze er goed doorheen. Na nog eens 4 minuten zijn de mosselen klaar, maar hou ze in de tussentijd goed in de gaten. De mosselen zijn klaar als de schelpen open gaan staan.

Buon Appetito!

 

 

Dit recept is onderdeel van de Plantsome Staycation, onze fabeltastische wereldreis die jij vanuit je huiskamer kan ondernemen. Meer weten? Lees onze reisgids!

Verder lezen

... ...