Recept: Australische Pavlova

Recept: Australische Pavlova

G'day mate! Zo maak je Howerds favo dessert: Pavlova!

Tijd om de Australische keuken te ontdekken met een heerlijk - overheerlijk - recept from Down Under. Of zoals de Aussies zouden zeggen; an awesome dish! Pavlova kent zijn oorsprong in Australië en is daarom hét recept om onze roadtrip mee voort te zetten.

Dit recept is voor ongeveer 6 personen.

Let’s go!

Dit heb je nodig

4 eiwitten

250 gram poedersuiker

1 el. maizena 

1,5 dl. slagroom

1 el. suiker 

400 gram fruit (bijvoorbeeld aardbeien, frambozen en/of blauwe bessen)

 

Kookgerei 

Oven

Bakplaat

Vetvrije kom

Handmixer of garde

Bakpapier

 

Zo ga je te werk

Verwarm de oven voor op 150 graden.

Klop de eiwitten in een vetvrije kom stijf. Voeg terwijl je klopt telkens een lepel poedersuiker toe. Blijf kloppen tot alle poedersuiker gebruikt is en de eiwitten stevig zijn en mooi glimmen. Waarschuwing: je spierballen kunnen na deze
bezigheid sterk gegroeid zijn.


Strooi de maizena over het schuim en klop nog even door.


Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierop de eiwitten in een cirkel. Zorg ervoor dat je het midden wat platter houdt dan de zijkanten.


Verlaag de oventemperatuur naar 100-125 graden en schuif de bakplaat in de oven. Bak de pavlova in een uur stevig en laat ‘m vervolgens afkoelen. 


Klop de slagroom met de suiker stijf en verdeel de slagroom over het midden van de pavlova.


Was de vruchten en verdeel ze over de slagroom.

Dig in, mate!

Pssst... wil je Paultje ook plezieren? Maak er dan koffiepavlova van! Dit doe je door in stap twee ook vier eetlepels koffiepoeder en twee eetlepels cacao toe te voegen. Meng ze met de poedersuiker en voeg telkens een lepel toe aan de eiwitten. Smullen!

Dit recept is onderdeel van de Plantsome Staycation, onze fabeltastische wereldreis die jij vanuit je huiskamer kan ondernemen. Meer weten? Lees onze reisgids! 

 

 

 

Verder lezen

    ... ...