Dier- en babyvriendelijke kamerplant #3: Mowgli

Dier- en babyvriendelijke kamerplant #3: Mowgli

Asplenium Crispy Wave 

Mowgli, een echte natuurvriend! Hij heeft namelijk nog wel eens de neiging om plotseling een aantal dagen de natuur in te vluchten, niemand weet precies waarom maar hij lijkt zich er prettig bij te voelen. Verder is hij superlief voor baby's en dieren. Ze noemen hem ook wel eens de knuffelplant. Hij doet geen vlieg kwaad, zonder dat je het doorhebt is hij constant bezig met het zuiveren van de lucht om ons heen zodat de rest van ons gezond en wel door het leven kunnen. Thanks Mowgli! Mowgli komt uit de streepvarenfamilie, welke vooral bekend staan om mooie hun golvende bladeren. We hebben al menig vrouwtjes-plant betrapt op het jaloers gluren naar Mowgli’s lokken. Die groeien overigens vanuit de kruin naar buiten wanneer er een nieuw blad komt, zodat deze Asplenium Crispy Wave varen altijd een mooie volle bos blad heeft staan.

@mamabotanica.amsterdam            @itsawonderfulhome

@mamabotanica.amsterdam                    @itsawonderfulhome

Verzorgen van Mowgli 

Door zijn actieve levensstijl is Mowgli een zeer dorstige plant. Hij heeft behoefte aan veel water! Hongerig is hij daarin tegen absoluut niet. Mowgli eet namelijk helemaal niks. Ja je hoort het goed, helemaal niks! Verder staat Mowgli niet graag in de spotlights, maar liever op wat donkerdere plekjes uit het directe licht. Klinkt als een makkelijke huisgenoot toch? 

Heb jij Mowgli al in je hart gesloten? Mocht je Mowgli willen adopteren, dan kan dat! De adoptiepapieren vind je hier. En ohja! Vergeet Mowgli niet te taggen als hij een mooi plekje bij jou thuis heeft gekregen (@plantsome) of gebruik te maken van #Plantsome!

Verder lezen

    ... ...