Dier- en babyvriendelijke kamerplant #2: Paultje

De koffieplant - Coffea Arabica

Is jouw baby de grootste koffie liefhebber van Nederland? Dan is Paultje een goede match. Paultje wordt ook wel de koffieplant genoemd. Deze snelle jongen komt oorspronkelijk uit Tanzania, maar is inmiddels een echte Rotterdammert. Met zijn glimmende bladeren strak naar achteren gekamd verovert de Coffea Arabica menig vrouwen (uh baby- en dieren) hart ;-). Ook voor je viervoeter is Paultje een gouwe vent. Giftig is hij absoluut niet, gerser dan Paultje ga je ze niet kunnen vinden. 

@tineadriaens             @lunatheblackcatt

@tineadriaens                                                @lunatheblackcatt

Verzorging van Paultje 

Als hij buiten de deur is drinkt hij zijn bakkie pleur het liefst bij Man met Bril koffie, maar thuis mag je hem gewoon water geven. Veel te nassen hoeft hij niet, als je zijn bladeren maar af en toe goed besproeit. Als je echt heel lief voor ’m bent zorgt hij voor koffiebonen. Daar kan jij dan weer een heerlijk bakkie van zetten! Een win-win relatie. In de zon staat hij liever niet, helemaal donker hoeft nou ook weer niet, gewoon een beetje licht is helemaal prima voor Paultje.

Wil je meer informatie en inspiratie over alles wat met kamerplanten te maken heeft? Volg ons dan op Facebook en Instagram! Is Paultje de perfecte huisgenoot? Ontmoet hem dan hier

Verder lezen?

... ...