Dier- en babyvriendelijke kamerplant #1: Baloe

Dier- en babyvriendelijke kamerplant #1: Baloe

Bananenplant Musa Dwarf Cavendish

Bananana.. Musa Dwarf Cavendish, maar wij zeggen gewoon Baloe. Baloe is opgegroeid in de tropen, dat is ook wel te zien aan zijn tropische looks én niet te vergeten zijn vruchten; bananen! Zijn enorme bladeren hebben een prachtig donkerpaars patroon en stoten vocht uit. Dit zorgt voor een hogere luchtvochtigheid in de kamer waarin hij staat, wat goed is voor de menselijke gezondheid. Baloe is niet giftig én prikt niet, dus de beste vriend van jou, je viervoeter en je kleine wurm! 

Verder heeft Baloe een bijzonder onwaarschijnlijk levensverhaal..Toen wij hem voor het eerst ontmoette konden we het niet laten om hem te vragen waar zijn bijzondere naam toch vandaan kwam. Hij vertelde ons dat, toen hij klein was, hij een beregoeie vriend had met wie hij in de jungle de spannendste avonturen beleefde en dat hij toen ook naar deze vriend vernoemd is. Plotseling begon Baloe te zingen; ‘Als je van beren leren kan, van slimme beren leren kan’… Verwonderd hebben we naar Baloe staan luisteren. We hadden geen idee waar ‘ie het nou over had, maar van blije Baloe werden we zelf ook erg blij en daarom weten we dat deze Bananenplant ook op jouw gezicht een lach zal toveren.

 

@maison_lien             @mariscavschaik

@maison_lien                                                @mariscavschaik

Verzorging van Baloe 

Baloe is een bananenplant en bestaat voor 80% uit water. Hij is dus een erg dorstige huisgenoot. Daarnaast houdt hij ook heel erg van de zon, dus laat hem vooral niet in de schaduw staan. Hongerig is hij daarin tegen niet, met gemak kan hij twee weken zonder voeding. Zou hij dan stiekem toch zelf af en toe een banaantje pikken?

Wil jij meer weten over de verzorging van je groene amigo's? Download dan de Plantsome app. Hiermee kun je precies zien wanneer je welke kamerplant wat aandacht moet geven! Wil je meer inspiratie over kamerplanten opdoen, volg ons dan op Facebook en Instagram.

Verder lezen

    ... ...