Let's talk about herfst.

Let's talk about herfst.

Brrrrhallo daar! The time has come.. de kruidnoten liggen in de supermarkt, de pumpkin lattes van Starbucks zijn niet meer aan te slepen en truien worden weer uit het stof gehaald. Het is herfst.  

In de winter kijken we uit naar de zomer en in de zomer kijken we uit naar de winter. Dat de herfst daar dan nog even tussendoor komt banjeren, vindt niet iedereen even leuk en gezellig. Vooral onze groene vrienden gaan lekkerder op de lente en zomer, en geef ze eens ongelijk!

Herfsttips voor jouw bladmatties!

Om jouw groene vrienden een zo fijn mogelijke herfst te geven hebben we een aantal tips voor je op een rijtje gezet. Klaar voor? Daar komen ze!

  • ’s Zomers kunnen sommige huiskamerplanten best een tijdje buiten staan, maar als het ’s nachts kouder dan 12 graden wordt is het tijd om ze weer binnen te halen. Nu dus… Go go go!
  • Als je planten van buiten naar binnen haalt kunnen ze bladeren laten vallen. Dit komt doordat ze moeten wennen aan het nieuwe klimaat. Geen zorgen, ze groeien vanzelf weer aan. Dit is normaal!
  • Nu de dagen korter worden krijgen sommige planten minder licht dan ze in de zomer en lente kregen. Daarom is het belangrijk om planten die ver van het raam staan te verplaatsen naar een lichtere plek. Ook is het goed om je planten wekelijks te draaien. Zo krijgen alle bladeren genoeg zonlicht en voorkom je dat je groene vriend naar één kant gaan hangen. 
  • Nu het terrasweer officieel tot zijn einde is gekomen heeft ook je groene vriend minder behoefte aan een drankje. Hij hoeft wat minder regelmatig te drinken dan ’s zomers. Zeker weten dat je dit goed doet? Download de Plantsome App, die helpt je met de juiste bewatering van je planten! 
  • Zet als de temperaturen echt dalen je groene vrienden lekker dicht bij elkaar. Zo kunnen ze goed voor elkaar zorgen en voorzien ze elkaar van zuurstof! Dit is overigens ook een goede tip voor als je op vakantie gaat. Het is niet alleen gezellig voor ze, maar ook goed voor hun gezondheid ;).
  • Wat je ook doet, zet je planten niet op de verwarming (ook niet boven een verwarming in het raamkozijn) of naast een radiator. De warmte van de verwarming is voor ons lekker en behaaglijk, maar voor hen iets minder… ze drogen hierdoor namelijk snel uit!
  • Zijn je groene vrienden in de zomer lekker gegroeid? Nu is het moment om ze om te potten naar een grotere pot… Vinden ze fijn! Weten hoe je dat het beste kan doen? Klik hier!
  • Last but not least: het is heel erg belangrijk je planten goed te besproeien met de plantenspuit nu de verwarming wat hoger staat. Zo voorkom je dat je planten niet uitdrogen door de droge lucht en warmte!

Meer tips nodig om jouw groene vrienden door de herfst heen te loodsen? Mail ons gerust hallo@plantsome.nl, dan helpen we je graag verder! 

Verder lezen

    ... ...