Geen Black Friday gekte voor Plantsome..

Geen Black Friday gekte voor Plantsome..

Black Green Friday! Tijdens het meest hectische webshopweekend van het jaar, doen wij niet mee aan de Black Friday gekte. En nee, dit doen we niet om de drukte ontwijken of vanuit gierigheid. De afgelopen jaren is gebleken dat deze kortingsdagen een enorme negatieve impact hebben op moedertje natuur en dit vinden we niet oké. Daarom doen wij aan Green Friday!

Het cyberweekend is iets waar veel koopjesjagers het hele jaar naar uitkijken. Vrijdag 27 november t/m maandag 30 november is dit jaar opnieuw gevuld met allemaal ‘record brekende’ acties van diverse (web)winkels. En ja, wij snappen het ook wel. Al die acties zijn natuurlijk erg verleidelijk, maar wat zijn nou precies de gevolgen van deze koopjesdagen?

Consuminderen
Iedereen koopt wel eens spullen die je niet nodig hebt en dat is te zien.. Wist je dat 67% van alle CO2 uitstoot gelinkt is aan overmatige consumptie?! En dan hebben we het niet eens over de verpakkingen waarin deze producten verpakt zitten. Je kan je wel voorstellen dat stuntacties zoals Black Friday dit koopgedrag alleen maar stimuleren. Voor het klimaat betekent dit dus: no bueno.

Plantsome ‘hartje’ natuur want meer groen = meer beter! Daarom doen we in samenwerking met andere Black Friday rebellen zoals Eko Plaza en Dille & Kamille aan Green Friday mee. Zo willen we een tegengeluid neerzetten tegen die verschrikkelijk belabberde kortingsgekte en hopen we bewustwording onder jullie, onze lieve consumenten, te creëren.

Maar wat is Green Friday dan?
“Maar krijgen we dan helemaal niks extra’s van jullie tijdens dit weekend?” Natuurlijk wel! We kunnen heel makkelijk met z’n allen roepen dat we beter met het milieu om moeten gaan, maar dat verandert niks*. Daarom gaan we jou in het Cyber Weekend voorzien van super simpele tips om thuis groener te leven. En dan bedoelen we écht groen.

Kan je niet wachten tot deze tips op onze socials verschijnen? Hier kan je ze stiekem allemaal alvast even doornemen. We willen jou trouwens ook vragen om je groener thuis tips met ons te delen. Heb jij de beste tip? Dan maak je kans op ons Green Friday pakket dat bestaat uit:

Ohja! Plantsome adopteert zelf trouwens ook 80m2 regenwoud via Stichting Tresor. Met het hele team gaan we ook nog op pad om plastic te ruimen op het strand. Zo proberen wij een extra steentje bij te dragen aan een groene wereld.

Zo, hopelijk hebben we jullie wakker geschud met onze anti-Black-Friday-statement. Volg onze kanalen om op de hoogte te blijven van alle groene tips, plantspiratie en andere leuke content!

*Disclaimer: We zijn ons er heel goed van bewust dat Plantsome nog niet volledig lekker bezig is op het gebied van productie en klimaat. We verpakken onze amigo’s bijvoorbeeld extra veilig in, zodat ze heelhuids bij jou thuis aankomen. Zo niet, lopen we het risico dat jouw producten onderweg kapot gaan en jij deze weer retour moet sturen. We krijgen ook veel planten in plastic verpakt aangeleverd van onze kwekers. Dit doen ze om de kwaliteit van de planten te behouden.

Al het karton dat we gebruiken is dan wel gerecycled, maar dit is natuurlijk nog niet genoeg. Weet dat we hier heel hard over aan het nadenken zijn om dit te verbeteren! Als je voor onszelf tips hebt om ons proces milieuvriendelijker te maken, dan willen we deze heel graag horen! Je kan deze tips mailen naar hallo@plantsome.nl o.v.v. Green Friday!Ben je op zoek naar een nieuwe groene amigo? Zoek via de Plantzoeker of de Kamerplanten pagina naar dé perfecte match. Zoek je meer inspiratie voor de jouw eigen urban jungle? Volg ons dan op Facebook en Instagram! 

 

Verder lezen

    ... ...