''Er is altijd wel een plekje voor deze plant denk ik dan.'' - Andrea de Groot

Wij houden veel van planten (verrassend!) én interieurs waar planten een grote rol in spelen. Daarom zijn we ook zo blij met de 'Urban Jungle' trend! We laten jou daarom graag kennis maken met inspirerende 'plantenaccounts'. Tegelijkertijd vroegen we de mensen achter deze accounts naar hun 'Urban Jungle'. Deze keer: Andrea de Groot.

Waarom heb jij ervoor gekozen jouw huiskamer/ruime om te toveren tot Urban Jungle?

Het is eigenlijk vanzelf zo gelopen. Ik kocht 3 jaar geleden sinds lange tijd weer eens kamerplant en inmiddels zijn dat er rond de 40! Hoog op mijn verlanglijstje staat de Monstera Obliqua.

Hoe bepaal jij welke plant je toevoegt aan je Urban Jungle?

Meestal heb ik wel een idee als ik naar een tuincentrum ga, maar vaak kom ik met meer of iets totaal anders thuis. Er is altijd wel een plekje voor deze plant denk ik dan.

Wat is voor jou de belangrijkste eigenschap in een plant? (lengte, kleur, bladvorm, luchtzuiverend, kindvriendelijk, etc.)

Ik houd het meest van groene bladhoudende planten en ouderwetse planten zoals de vrouwentong (Sansevieria). Die is nu weer helemaal hip, gelukkig! Ook vetplanten en cactussen vind ik erg mooi.  Ik heb zelf niet zoveel met bijvoorbeeld orchideeën of andere bloemhoudende planten.  

Wat is jouw favoriete plant van het moment en waarom? En wat is je laatste groene aanwinst?

Mijn favoriete plant op dit moment is toch wel mijn erwtenplant (Senecio Rowlyanus). Twee jaar geleden gekocht en inmiddels een uitgegroeid tot een hangplant van ruim 1 meter! Mijn laatste aankoop is een drakenplant (Dracaena Marginata).

Mocht je iemand adviseren die nog niet zoveel verstand heeft van planten, welke plant zou je dan aanraden?

Dan zou ik zeker de gatenplant aanraden (Monstera Deliciosa). Een makkelijke plant die zich overal thuis voelt. En het heeft een mooi groot blad! Nog een tip: cluster je planten om die 'Urban Jungle' vibe te creëren. Dat bereik je op deze manier sneller dan op elke hoek van je kamer 1 plant neer te zetten. Succes!

Volg @andrea_groot op Instagram om meer fijne plantenkiekjes te zien! 
Heb jij ook een 'Urban Jungle' en wil je door ons geïnterviewd worden? Mail dan naar hallo@plantsome.nl! 

Verder lezen?

... ...