Een lijstje kamerplanten voor de echte plantenbazen!

Een lijstje kamerplanten voor de echte plantenbazen!

Heb jij nog nooit met ook maar één vinger een kamerplant aangeraakt? Dan zijn deze exemplaren misschien nog niet geschikt voor jou. Mits je een natuurtalent bent natuurlijk! Je bent nu dus een artikeltje voor die eckte plantenbaas aan het lezen. Jij ziet planten als jouw huisdier, je maatje, je bestie. Je geeft alle tijd en aandacht die het vergt om jouw groene amigo's in leven te houden. Met alle liefde verzorg je ze. Als je bij een ander een bijna dooie plant ziet staan schiet je in de verzorgingsmodus en red je de plant z'n leven. De Hulk is jouw favoriete stripheld.. alleen maar vanwege zijn kleur.

Goed.. speciaal voor jou, lieve plantenheld(in), hebben we de 5 leukste planten die je moét hebben als ervaren verzorg(st)er op een rij gezet!

 

Bananenplant; Musa Dwarf Cavendish

Maak kennis met Baloe: zijn enorme, prachtige bananenbladeren zorgen er voor dat hij aardig dorstig is. Baloe bestaat namelijk voor 80% uit water. Verder houdt Baloe ontzettend van de warmte, dus schiet aan het geven van een plekje in de zon zeker niet te kort. Yep, Baloe houdt ervan om lekker in de watten gelegd te worden, maar daar krijg je deze wonderbaarlijke jungle-achtige kamerplant met paarse patronen op de bladeren voor terug. Wat wij de leukste eigenschap van Baloe vinden? Met de juiste verzorging groeit hij als een puber!

Afbeelding van een bananenplant in een modern interieur


Alocasia Stingray

Mr. Ray it is. Zijn bladeren in de vorm van een pijlstaartrog maken dat hij zo uniek en bijzonder is. Deze vrolijke kamerplant is niet alleen bijzonder in zijn blad, maar ook de stam van Mr. Ray is uniek! Daar herken je namelijk een luipaardprint in. We durven te wedden dat deze plant de favoriet was van wijlen Nel Veerkamp. De bladeren van Mr Ray kunnen wel 1 meter lang worden(!) en dat zorgt ervoor dat hij een dorstig baasje is. Deze stijlvolle knaap staat graag in het licht, maar niet in het directe zonlicht. Echte pijlstaartroggen kunnen trouwens best gevaarlijk zijn ('Crocodile Hunter' Steve Irwin overleefde een aanval van zo'n beest niet), maar Mr. Ray steekt gelukkig niet. Hij is wel licht giftig voor viervoeters!

Afbeelding van een Alocasia Stingray op een nachtkastje voor een gele muur


Erwtenplant; Senecio Rowleyanus

En dan komen we als derde aan bij onze 'instafamous' Peggy! Ze is wat langdradig, maar we zijn gek op haar! We noemen haar ook wel de erwtenplant. Peggy houdt ervan om in de lucht te zweven met haar prachtige lange parelharen. Ze heeft niet heel veel water nodig, maar een lichte plek zal ze zeker weten waarderen. Hang haar hoog in de lucht, want haar slierten kunnen nogal lang worden! Zet je haar liever neer, dan vind ze dat ook geen probleem. Deze sliertige kamerplant is niet erg gehecht aan haar erwtjes en laat ze dus makkelijk vallen. Erwtensoep maken van Peggy? Niet doen vriend, ze is namelijk een beetje giftig.

Afbeelding van een erwtenplant voor een blauwe muur


Polyscias Fabian

Mensen die eerder al eens een 'Polyscias Fabian' hebben verzorgd, weten dat Fabian een plant is die wel wat zorg en aandacht vereist. Hij is een kamerplant met een sterk gewortelde mening en als jij daar niet mee kan omgaan laat 'ie zo zijn blaadjes vallen. Maar, als jij en Fabian elkaar een beetje liggen, is hij één van de beste investeringen die je kan doen. Hij zet namelijk koolstofdioxide om in zuurstof en dat is goed voor de gezondheid. Ook Fabian vindt het 't fijnst om op een lichte plek te vertoeven. Zijn grove stam zorgt voor een hele toffe uitstraling in jouw interieur. Geef Fabian niet veel zon, hij is namelijk vanuit zijn roots gewend om in de schaduw te staan. Trouwens, ‘Polyscias’ is Grieks en betekent ‘veel schaduw’. Dit slaat op het feit dat deze kamerplant veel schaduw biedt. In de jungles van Afrika, Azië en Midden-Amerika kan Fabian namelijk uitgroeien tot een flinke joekel van een boom.

Afbeelding van een Polyscias Fabian naast een bed voor een donkerblauwe muur


Begonia 'Polkadot' Maculata

Tot slot komen we bij misschien wel de leukste naam uit dit rijtje: Pippi! Met stippen op de bovenkant van het blad en rood aan de onderkant is ze een hele bijzondere, hippe stippenplant. Voor een bijzondere, hippe plantenbaas. Zorg ervoor dat ze continu in vochtige grond staat, maar sla hier niet in door.. ze hoeft niet haar zwemdiploma te halen! Ook van direct zonlicht kan Pippi lichtelijk chagrijnig worden, dus beperk dit tot halfschaduw. Bij de verzorging kun je het beste een Braziliaans klimaat nabootsen, dus regelmatig om haar heen dansen met de watersproeier om de luchtvochtigheid te bevorderen. TIP: 25% korting op Pippi krijgen? Check dan hier onze Moederdag Actie!

Afbeelding van de Begonia Maculata 'Polkadot' op een groen kastje


Vind jij tijd en moeite steken in het verzorgen van een kamerplant geen probleem, maar kom je er soms toch even niet uit? Download dan de Plantsome app. Hiermee kun je precies zien wanneer je welke kamerplant wat aandacht moet geven! Wil je meer inspiratie over kamerplanten opdoen, volg ons dan op Facebook en Instagram.

Verder lezen

    ... ...