De Plantsome app is vernieuwd!

De Plantsome app is vernieuwd!

Het is dan eindelijk zover, de volledig vernieuwde versie van onze app is nu beschikbaar voor zowel iOS als Android gebruikers! Sommige van jullie zullen in de afgelopen twee weken de update al ontvangen hebben, maar vanaf vandaag heeft iedereen toegang tot de nieuwe versie. We hebben er lang aan gewerkt, mede omdat deze versie helemaal van de grond af opnieuw is gebouwd. Dit hebben we gedaan omdat we zo nieuwe en betere toepassingen in de app konden bouwen, wat met de oude versie simpelweg niet lukte. Dus wat is er dan allemaal vernieuwd vraag je? Dat lees je hieronder!

Betere watermeldingen

De manier waarop de watermeldingen voor jouw planten worden ingesteld is volledig op de schop gegaan. In de oude app kreeg je één keer per week een melding voor jouw plant, onafhankelijk van het seizoen of het weer. Dat vonden we niet goed genoeg, veel planten hebben in de zomer wel twee keer per week water nodig en in de winter misschien maar eens in de twee weken. Daarbij verbruikt een plant veel meer water tijdens een zonnige week dan gedurende een week waarin het bewolkt is.

De nieuwe app berekent hoe lang het duurt voordat jouw plant weer water nodig heeft aan de hand van het plantsoort, de lengte van de plant, de tijd van het jaar én het lokale weerbericht. Een redelijk ingewikkeld algoritme, maar wel een stuk nauwkeuriger!

Keuze tussen dagelijkse of slimme meldingen

Voor de beste voorspellingen kan het dus zo zijn dat jouw Monstera op maandag water nodig heeft maar jouw Ficus op dinsdag. Je kan er dus voor kiezen om op elke dag een melding te kunnen ontvangen zodat je jouw planten perfect kan verzorgen. Maar we begrijpen ook dat dit niet voor iedereen haalbaar is, dus hebben we de optie ingebouwd om maar eens in de drie dagen een melding te krijgen. Hier wordt dan ook rekening mee gehouden in het berekenen van de waterbehoefte. Natuurlijk kan je ook nog steeds het gewenste tijdstip van de meldingen kiezen, net als bij de oude app.

 

Verzorgingsinformatie opzoeken

Een veel gevraagde toevoeging bij de oude app was het kunnen opzoeken van verzorgingsinformatie bij jouw toegevoegde planten. Dit is nu mogelijk door op het knopje 'Verzorging' te klikken in het overzicht van jouw planten. Hurray!

Bob de Bromelia, Karel de Kokospalm, Carla de Cactus en nog veel meer!

Als je in de oude versie meerdere van dezelfde planten had was het lastig deze uit elkaar te houden in de app. Niet langer! Je kunt jouw planten nu een bijnaam geven zodat je precies weet of Karel in de hoek water nodig heeft of dat het om Berta op tafel gaat.

 

Nog meer planten in de database!

We blijven continue verzoekjes krijgen om bepaalde soorten planten toe te voegen, heel erg bedankt daarvoor! We hebben de database daarmee weer een stuk uitgebreid, al zijn we nog niet aan alle verzoeken toegekomen. Daarbij is het een stuk simpeler voor ons geworden om nieuwe planten toe te voegen, dus verwacht dat dit sneller gaat vanaf nu.

Nieuw innerlijk én uiterlijk

Ook het design van de app is in een nieuw jasje gestoken. Je kunt nu met nog meer kijkgenot jouw planten opzoeken en toevoegen. Het oog wil ook wat tenslotte! En je zult ook merken dat het app-icoontje een stuk vrolijker is geworden...

 

Probeer 'm vooral even uit en laat ons weten wat jij van de nieuwe versie vindt!

Download linkjes:

iOS (Apple)

Android

Verder lezen

    ... ...