5 leukste planten om cadeau te geven

5 leukste planten om cadeau te geven

Ken je dat gevoel? Die lichte paniek wanneer je beseft dat je nog steeds geen cadeau hebt gevonden en die verjaardag wel erg dichtbij komt? En wat moet je kopen? Chocola en wijn zijn na een paar dagen op en een bloemetje tief je binnen een week de prullenbak in.. Ga dit jaar voor een origineel cadeau; onze bladmatties! Wij laten je zien welke 5 amigo's het leukst zijn om cadeau te geven.

 

 

1. Glazen amigo's

Deze groene vrienden zijn dé nieuwe trend en super makkelijk te verzorgen. Ze zouden het fijn vinden als je de pot vult met water tot de wortels onder water staan. Let op: zorg ervoor dat de stam niet onder water komt te staan. Ze hebben namelijk geen zwemdiploma en de stam zal gaan verrotten als ze langdurig onder water staan. De amigo's die hierboven staan weergeven zijn:

1. Clusia XL - Bala 

2. Monstera Monkey Mask - Bo Kito

3. Strelitzia Nicolai - Ruben

4. Clivia XL - Olivia 

 

2. Boris

Deze groene vriend hier is een terrarium en speciaal gemaakt om het je zo makkelijk mogelijk te maken. Hij heeft een eigen mini ecosysteem waarbij water via verdamping wordt gerecycled in zijn terrarium. Ideaal als je niet zulke groene vingers hebt! Boris wordt als complete DIY set geleverd en deze kan je dus zelf in elkaar zetten. Wil je zien hoe dit gaat? Check onze instructievideo hierboven of bekijk Boris het terrarium.

3. Anny

 

Anny is het perfecte cadeau voor iemand die snurkt. Deze dame ruikt niet alleen lekker, ze is ook nog eens hét medicijn tegen snurken! Doordat Anny zuurstof en enzym afgeeft gedurende de nacht, is ze ook nog eens goed voor de gezondheid. De ideale bedpartner dus, als je van prikkende uitstekels houd tenminste. Bekijk hier onze Anny.

 

4. Dora

Dora, ook wel de Monstera Rhaphidophora, mag dan misschien veel lijken op onze Alfredo, maar Dora is een stukkie kleiner en over het algemeen wat makkelijker te verzorgen dan Alfredo. Dora mag dan klein zijn, geef haar een licht plekje en ze groeit als de neten. Bekijk hier Dora!

 

5. Amelia

De Epipremnum is alom bekend en geliefd als hangplant. Amelia is daar wellicht wel het bekendste voorbeeld van, wat ook niet zo gek is. Haar bladeren groeien namelijk enorm snel waardoor je binnen de kortste keren een lange sliert door je kamer hebt hangen. Bekijk hier onze Amelia!

 

 Giftbox 

 

Leg jij toch liever het lot in handen van de gelukkige ontvanger? Geef een giftbox! Hierin zit een giftcard, onze kleine groene vriend Fred en een verrassing om Fred op een voetstuk te plaatsen. Dit is niet zomaar een cadeau, dit is the way to go! Bekijk hier de giftbox!

 

Met een van de bovenstaande planten scoor jij sowieso tijdens een verjaardag. Nieuwsgierig geworden naar meer amigo's? Zoek dan via onze Plantenzoeker of Kamerplanten pagina naar jouw perfecte cadeau! Op zoek naar meer inspiratie? Volg ons dan ook op Facebook en Instagram!

 

 

Verder lezen

    ... ...