8 kamerplanten die goed gaan op weinig licht

8 kamerplanten die goed gaan op weinig licht

Iedereen heeft wel van die zielige donkere hoekjes in huis die best een beetje vrolijkheid kunnen gebruiken, toch? Nou denk je misschien dat het een beetje lullig is voor je nieuwste groene amigo als hij of zij gelijk naar zo’n donker hoekje geëlimineerd wordt, maar er zijn genoeg kamerplanten die het juist hartstikke lekker vinden om niet vol in de spotlights te staan! Deze 8 kamerplanten pakken liever niet te veel shine.

 

Direct naar alle kamerplanten voor in de schaduw

 

1. Calathea

Onze Isabella de Calathea is echt een parel van een tropenplant. Ze is opgegroeid in de bossen van Brazilië en Colombia en dat is waar ze haar bijnaam ‘de schaduwplant’ heeft gekregen. Overdag laat ze haar schoonheid zien, maar als de zon ondergaat sluit ze haar bladeren en wordt ze een echte schone slaapster. Als ze te veel zonlicht krijgt, vervagen haar prachtige bladeren en dus is ze perfect om je zieligste hoekje wat jeu te geven. 

Calathea Orbifolia

2. Aglaonema Silver Bay

De Aglaonema Silver Bay, die wij liever gewoon Joep noemen, heeft taaantoe grote bladeren. Dit heeft hem dan wel geholpen om kampioen lucht zuiveren te worden, maar zijn grote bladeren met unieke patronen zijn wel een beetje gevoelig voor zon. Joep vindt het dan ook heerlijk om lekker in de halfschaduw de schadelijke stofjes die in jouw huis rond zweven te zuiveren. 

Aglaonema Silver Bay

3. Dracaena

Nog zo’n gouwe gozert is Mojo, onze Dracaena Janet Lind. Schadelijke stoffen zoals benzeen zijn niet veilig voor deze stoere Afrikaan. Zijn bijnaam ‘de drakenbloedboom’ kreeg hij in zijn moederland, dankzij het rode hars dat hij afscheidt als er een snee in de stam of bladeren wordt gemaakt. Ondanks dat hij uit Afrika komt vindt Mojo direct zonlicht maar niks, dus hij fleurt met alle liefde jouw donkere hoekje op.

Dracaena Janet Lind

4. Zamioculcas

Onze Afrikaanse Zamioculcas Lucas heeft stijl, is modieus en beresterk. Het is een superrelaxte jongen waar je geen last van hebt. Het maakt ‘m niet zoveel uit waar hij staat en hij heeft bijna nooit dorst. Andere planten zijn nog wel eens jaloers op Lucas, maar dat doet hem niet zoveel. Lucas is waaaay too relaxed voor jaloerse blikken.

Zamioculcas

5. Cactus

Bob de cactus doet altijd dranquilo. Hij kan wel een maand zonder te drinken, dry january is voor hem echt een piece of cake. Daarnaast maakt het Bob ook niet zoveel uit hoeveel licht hij krijgt. Toch is hij sinds hij in ons klimaat leeft een beetje een pussy geworden, dus hij staat in de zomer liever niet in het volle zonlicht. 

Cactus Euphorbia

6. Ananasplant 

Anny de Ananasplant is de droom van menig man. Ze ruikt namelijk niet alleen lekker, ze is ook nog eens hét medicijn voor de snurkers onder ons! Doordat de Ananasplant zuurstof en enzym afgeeft gedurende de nacht, is ze goed voor je gezondheid. Ze vindt een beetje licht af en toe wel fijn, maar geen direct zonlicht. De ideale bedpartner dus!

Ananasplant

7. Spathiphyllum (Lepelplant)

Lilly heeft haar oorspronkelijke roots in Zuid-Amerika liggen, maar doet het in de Hollandse huiskamer ook prima. Ze is een prachtige Spathiphyllum, maar staat beter bekend als de Lepelplant of Vaantjesplant. Wij noemen haar gewoon Lilly, want dat vindt ze fijn. Ze vindt het prima om op een donkerder plekje te staan, zolang ze maar genoeg te drinken krijgt. 

Spathiphyllum (Lepelplant)

8. Sansevieria (Vrouwentong)

De Sansevieria Laurentii staat in België bekend als de ‘Wijventong’. Wij vragen ons af waarom en noemen hem gewoon Guus. Guus is van oorsprong een Afrikaanse plant en is één van de makkelijkst te verzorgen planten die er is. Hij heeft weinig eisen qua licht of schaduw en vindt eigenlijk alles wel best. We love gemakkelijke Guus!

Sansevieria (Vrouwentong)

Bovenstaande planten zijn geselecteerd op basis van lichtbehoefte en hebben allemaal weinig tot vrij weinig licht nodig om te overleven. Heb je een groene amigo in huis waarvan je de behoeftes niet helemaal snapt? Download dan onze app en krijg gratis en voor niets hulp bij de verzorging van jouw groene vriend. Zo krijgt iedereen ineens groene vingers! 

Verder lezen

    ... ...